Om Adress

Våre banebrytende løsninger bidrar til et mer fleksibelt, bærekraftig og inkluderende boligmarked
for alle.

Boligprisene fortsetter å stige, og det blir stadig vanskeligere for førstegangskjøpere å kapre drømmeboligen – eller i det hele tatt å komme seg inn på boligmarkedet.

Dagens boligmarked er utfordrende for boligkjøpere som verken har sparepenger eller foreldre som kan bidra. Det betyr at det tar lengre tid før de får med seg verdistigningen i fast eiendom – hvis de får muligheten idet hele tatt – og går glipp av muligheten til å klatre den økonomiske rangstigen sammen med sine jevnaldrende.

Dersom denne utviklingen fortsetter, vil ulikhetene i samfunnet fortsette å øke. Hos Adress ønsker vi å utjevne disse forskjellene ved å investere i boliger. Vi bidrar med egenkapital, mot at vi deler en eventuell oppgang (eller nedgang).

Vi tror dette er første skritt mot et mer balansert og fleksibelt boligmarked for alle, og hos Adress samarbeider vi kun med langsiktige finansieringspartnere som ønsker å kombinere sosial bærekraft med økonomisk gevinst.  

Etter hvert ser vi også for oss at denne modellen kan hjelpe eksisterende boligeiere å frigjøre kapital, enten for å pusse opp hjemme, nedbetale dyr gjeld, starte en bedrift, få mer økonomisk frihet som pensjonist eller andre ting som beriker livet.

Om

Våre verdier

Likestilling og økonomisk inkludering

Vi ønsker å utjevne forskjellene i markedet, slik at flere kan ta del i verdiskapningen i samfunnet gjennom å eie egen bolig. Vi ser atl ønnsveksten i stadig mindre grad følger boligprisstigningen, samtidig som generasjon X overfører store verdier til generasjon Z. Det fører til at stadig flere blir skjøvet ut av markedet, eller må ta til takke med dårligere boforhold.

Bærekraftige liv

De fleste mennesker setter stor pris på å kunne skaffe seg og eie sitt eget hjem fremfor å leie sin bolig. For oss innbefatter en bærekraftig utvikling av samfunn at dette ønske skal kunne oppfylles. Et eget hjem er viktig for mange for en økonomisk sikkerhet og det øker trygghetsfølelsen og fremtidstroen. Det oppleves bedre å bo i et eget eid hjem enn i et leid hjem. Et hjem er et menneskes grunnplattform. Vi setter pris på å kunne være en bidragsyter til at nøkkelen til egne hjem kan låses opp.
Dette er rett og slett vår drivkraft!

Partnerskap

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Vi forstår vår rolle i økosystemet, og forplikter oss til å leve opp til endringene vi ønsker å se sammen med sterke, likesinnede partnere.

Hvem vi er

Møt familien

Adress ble grunnlagt i 2020 av et blandet team av unge, energiske og lidenskapelige gründere, som ønsker å endre boligmarkedet.
Nedim Mavric
Co-founder & CEO
Nedim Mavric
Mira Wannebo
Analyst
Mira Wannebo
Vibecke Hverven
Board Member
Vibecke Hverven
Ingar S Bentsen
Investor & Board Member
Ingar S Bentsen
Simon Dobas
Board Member
Simon Dobas
Sead Bajrovic
Partner & Board Member
Sead Bajrovic
Steve Mellbye-Stølen
Board Member
Steve Mellbye-Stølen
Mads Hemdorff Møberg
Venture Design Partner
Mads Hemdorff Møberg

Våre partnere

Noe mer du lurer på ?

Ofte stilte spørsmål

Hvem eier hjemmet mitt hvis jeg kjøper bolig sammen med Adress?

Du kontrollerer eiendommen og har alle fordelene ved eierskapet, slik som bruksrett og skattefradrag. Adress fondet kommer stå som reell medeier, er minoritetseier, og har ingen rett til å benytte boligen. Som medeier deler vi heller verdistigningen på boligen i fremtiden. Vi ivaretar eierskapet vårt på samme måte som vanlige investorer, og for oss betyr det at vi kun er en passiv minoritetseier i boligen din.


Hva er medeierskap og hvordan fungerer det?

Å kjøpe en bolig innebærer som regel at du må ha minimum 15 % i egenkapital for å få lån fra banken. For sekundærboliger, er kravet 40 %. Denne egenkapitalen hentes vanligvis fra sparepenger, foreldre eller andre slektninger som kan hjelpe til.

 

Adress tilbyr en annen måte å møte egenkapitalkravet på, ved at vi investerer i eiendommen sammen med deg. Vi stiller med egenkapitalen du trenger, mot at vi deler gevinsten på boligen i fremtiden. Hvis boligen øker i verdi, vinner vi begge. Hvis boligen taper seg i verdi, deler vi tapet.

 

Ved avtaleinngåelse, tar vi utgangspunkt i en noe lavere markedsverdi enn prisantydning på boligen din for å redusere risiko. På den måten sikrer vi våre investeringer. Ut fra denne prisantydningen, bidrar vi med kapital på inntil 10 % av boligens verdi.


Kan jeg selge boligen min når som helst?

Nei, men man kan selge den når som helst etter to år. Vi tenker langsiktig for å ivareta våre investeringer på en best mulig måte.

Hvordan beregnes Adress’ eierandel ved avtalens slutt?

Når du selger boligen din tilbake betaler du investeringsbeløpet til oss, i tillegg til eller fratrukket verdiendringen på boligen. Ved prisoppgang, tar Adress 25 % av gevinsten. Vi tar en risiko sammen med deg når vi bidrar med egenkapital, og belager oss på at du betaler renter og avdrag i tide og tar godt vare på boligen vi eier sammen. Vi tar verken renter eller avdrag i kontraktsperioden, og må derfor ta en høyere avkastning ved salg – altså 25 % av gevinsten ved en investering på 10 %. Bruk gjerne kalkulatoren vår for å regne ut et eksempel.

Kan jeg kjøpe dere ut i løpet av avtaleperioden?

Ja, du kan velge å kjøpe oss ut etter karantenetiden på ett år. Dersom du velger å kjøpe ut vår andel, vil vi benytte en uavhengigtredjepart til å fastslå markedsverdien på boligen din. Dersom du kjøper oss ut i løpet av de første tre årene, vil vi ikke dekke vår andel av et eventuelt verditap.


Hvilke utgifter kan jeg forvente i avtalen med Adress?

Det er ingen utgifter for boligkjøper eller boligeier. Adress tar et transaksjonsgebyr på 4–5 prosent av investeringen, men verken renter eller månedlige avdrag.

Hvor kommer finansieringen fra?

Vi samarbeider med profesjonelle investorer, deriblant livs-og pensjonsforsikringsfond, som er ute etter langsiktige investeringer i boliger over hele landet. Både du og Adress kommer godt ut av det dersom boligen stiger i verdi, mens vi deler tapet ved en eventuell prisnedgang. Vi er i samme båt, og ser på dette som en vinn-vinn-situasjon for deg og for oss.


Når lanserer dere tjenesten?

Vi jobber nå med å få på plass de siste brikkene for at alt skal gå riktig for seg både finansielt og juridisk.

Ta kontakt med oss eller meld din interesse her, så holder vi deg oppdatert.


Fortsatt ikke overbevist ?

La oss snakke sammen

Vi er her for å svare på alle spørsmålene du måtte ha. Send oss ​​en melding.
Fortsatt ikke overbevist ?

Book et møte og la oss snakke sammen

Meeting time: 30 min.

Få en personlig og gratis introduksjon til Adress. Her får du også mulighet til å stille helt konkrete spørsmål angående ditt huskjøp